Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: MAGNUS LEJHALL

För dig som fått FaR

Friskvårdslotsen drivs av Upplands Idrottsförbund på uppdrag av Region Uppsala. Här finns två utbildade hälsopedagoger som hjälper dig med recept på fysisk aktivitet, ett så kallat FaR. Om du har fått ett FaR, är det en del av din behandling och kompletterar eller ersätter vissa läkemedel.
  • Uppdaterad: 21 DEC 2017 14:03

Fysisk aktivitet kan både förebygga och behandla sjukdom. Du aktiverar dig på egen hand eller i grupp. Om du ordinerats en gruppaktivitet eller ska träna på egen hand men vill ha extra stöd, hjälper Friskvårdslotsen dig med motivationsstöd och att hitta en lämplig aktivitet. Så här går lotsningen till:

  • Du får ett Recept på Fysisk aktivitet från sjukvården.
  • Du kontaktar Friskvårdslotsen via telefon eller e-post. Lotsningen sker via telefon.
  • Lotsen hjälper dig att hitta just den aktivitet som passar dig och ditt intresse. Dessa aktiviteter finns utanför sjukvården, hos föreningar och tränings-anläggningar runt om i Uppland.
  • I aktivitetskatalogen Motion i Uppland hittar du information om de aktiviteter som erbjuds. Lotsarna samarbetar med ett hundratal arrangörer i länets alla kommuner och det finns många olika aktiviteter att välja mellan. Du får förslag på träning som är lämplig vid just din diagnos, men det är dina intressen och din livssituation som styr valet av aktivitet. Här hittar du Motion i Uppland
  • Du betalar själv din träning. Högkostnadsskyddet gäller inte. Lotsarna har kunskap om aktiviteter i olika prisnivåer.
  • När du kommit igång med träningen erbjuds du kontakt med lotsen vid ytterligare tillfällen för uppföljning. Därefter gör lotsen en återrapportering till den som skrev ut dit recept.

Kontakt

Christoffer Johansson

018-27 70 22
This is a mailto link

Linnéa Roos

018-27 70 22
This is a mailto link

Material och dokument

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss