Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Stöd till anläggningar och idrottsmiljöer

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet. Upplands Idrottsförbund vill att det ska finnas ett rikt utbud av idrottsytor som är tillgängliga och välkomnande för alla i samhället.
  • Uppdaterad: 31 JAN 2018 12:40

 Ett av Idrottslyftets prioriterade områden är att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer och därför avsätter vi årligen medel till ett anläggnings- och idrottsmiljöstöd.

Det finns sex olika stöd som går att söka inom anläggningsstödet:

Ansökan för samtliga sex stöd görs efter samtal med idrottslyftsansvarige Pär Englund via IdrottOnline och Idrottsmedel. Dessa stöd, med undantag av Stöd till nya aktivitetsytor större projekt, handläggs vid fyra möten under året. Varje beslutsmöte föregås av en sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på respektive möte. Datumen är som följer 1 februari, 1 maj, 1 september och 1 november. 

Även vissa specialidrottsförbund (SF) har idrottslyftsmedel för anläggningar och idrottsmiljöer, se respektive SF:s hemsida. 

Utöver idrottförbundens stöd till anläggningar och idrottsmiljöer kan föreningar ofta söka stöd från andra organisationer och myndigheter. Några exempel på detta är Allmänna Arvsfonden, Jordbruksverket, kommuner, landsbygdsfonder och lokala stiftelser.

Hos Allmänna Arvsfonden kan förenignar söka lokalstöd för en nyskapande anläggning som är unik för det lokala området om den riktas sig till målgrupperna barn, ungdomar eller personer med funktionsnedsättning. Här finns mer information om Allmänna Arvsfondens lokalstöd.

Jordbruksverkets har ett stöd som syftar till att skapa och behålla anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter på landsbygdens. Här kan du läsa mer om Jordbruksverkets stöd.

Kontakta Pär Englund om du behöver stöd och råd med ansökan eller har allmänna frågor om anläggningar och idrottsytor. 

Kontakt

Pär Englund

018-27 70 03
This is a mailto link

Så här söker du anläggningsstöd

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss