Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottslyftet

Det finns många goda idéer om hur den verksamhet som bedrivs för barn och ungdomar i uppländska idrottsföreningar kan utvecklas. För att hjälpa till att göra en del av idéerna till verklighet finns Idrottslyftet. För idrottsföreningar är det möjligt att få stöd och hjälp från såväl sitt specialidrottsförbund (SF) som från oss på Upplands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Uppland.
  • Uppdaterad: 08 APR 2017 14:05

Syftet med idrottslyftet är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Målet är att samtliga idrotter, utifrån sina behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verkamhet för barn och unga mellan 7-25 år.

Utvecklingsinsatserna ska vara i linje med RF:s anvisningar för barn och ungdomsidrott och leda till att svensk idrott utvecklas, samverkar med andra aktörer och ger goda möjligheter att idrotta i förening.

Idrottslyftets syfte och mål är tydligt kopplat till idrottens pågående strategiarbete, vilket innebär att Idrottslyftet inte ska vara en egen verksamhet utan istället blir ett medel för att utveckla föreningsidrotten i linje med den av svensk idrott beslutade strategiska inriktningen.

För att din förening ska få information om vilken hjälp som finns att få för just er vänder ni er till er idrottskonsulent hos SISU Idrottsutbildarna Uppland. Ni kan även söka efter information på ert/era specialidrottsförbunds hemsida. Samtliga förbund har också en eller flera handläggare som kan ge er vägledning:

Kontaktuppgifter till SF

Skribent: Pär Englund
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Pär Englund

018-27 70 03
This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss