Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Elitidrott

Elitidrott berör oss alla

Det finns värde i att investera i elitidrott. Internationell framgång inspirerar nya generationer och bidrar till en aktiv befolkning. Upplands Idrottsförbund strävar efter att förse våra svenska elitidrottare med bästa möjliga förutsättningar.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2017 15:28
Elitidrott

Det finns få saker som berör så många människor som stora idrottsmästerskap. När svenskar tävlar om medaljer står Sverige stilla. Även om elitidrotten utgör en liten del av svensk idrott, spelar den ändå genom sitt uppmärksamhetsvärde en viktig roll för många människor. 

Upplands Idrottsförbund strävar efter att ge uppländska idrottsutövare bästa möjliga förutsättningar för att hålla världsklass i många olika grenar. Varje enskilt specialidrottsdistriktsförbund (SDF) har ansvar för att utveckla sin idrott, det gäller också elitidrotten. Upplands Idrottsförbunds uppgift är att, på olika sätt, stödja och hjälpa dem i det arbetet. Det sker genom verksamhetsstöd, genom att delta i olika nätverk och genom möjlighet för elitidrottare att kombinera sin idrottssatsning med utbildning. Läs mer om idrott och studier här

Upplands Idrottsförbund deltar i partnerskapet Elitidrott Uppsala, ett nätverk som projektleds av Destination Uppsala. Elitidrott Uppsala syftar till att skapa bättre förutsättningar för Uppsalas elitidrottsföreningar att kunna bedriva sin verksamhet på högsta elitnivå. 

 

Kontakt

Elin Bergblom
Elitidrottskoordinator
0705-13 45 55
This is a mailto link

Relaterade sajter

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss