Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Rörelseglädje hela livet

Upplands Idrottsförbund har beviljats 980 000 kronor av Region Uppsala för projekt Rörelseglädje hela livet. I projektet satsar vi på fysisk aktivitet, kunskapshöjande insatser och social samvaro för människor som idag står utanför idrottsrörelsen.
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2019 08:47

Forskning visar att många rör sig för lite och det finns flera grupper av människor som idag står helt utanför idrottsrörelsen eller annan föreningsverksamhet som erbjuder fysisk aktivitet.

Huvudsyftet med projektet är att idrottsföreningar, frilufts- och naturföreningar och pensionärsföreningar, tillsammans eller var för sig, ska skapa aktiviteter som är anpassade för människor som idag inte är med i någon förening. "Idrottsrörelsen i Uppland vill att barn, unga, vuxna och äldre ska ges möjlighet att vara aktiv i en förening hela livet", säger Eva Dovebris, projektledare för Rörelseglädje hela livet.

Ett annat syfte med projektet är att kartlägga de föreningar som redan idag erbjuder aktiviteter för målgruppen samt att erbjuda dem stöd och utbildning. "Flera föreningar som idag har aktiviteter anpassade för målgruppen upplever att de har svårt att nå personer som inte tidigare har varit med i en förening", säger Eva. 

Föreningarnas uppdrag i projektet är att genomföra aktiviteter som ska innehålla fysisk aktivitet, kunskapshöjande insatser och social samvaro. 

Upplands Idrottsförbunds nyckelroll i projektet är att sammanföra föreningar med andra organisationer och olika samhällsaktörer samt att kvalitetssäkra föreningsaktiviteterna i projektet. "Förhoppningen är att alla som deltar i projektet ska hitta en aktivitetet som passar honom eller henne och som hen kan hålla på med livet ut", säger Eva.

Projektet Rörelseglädje hela livet pågår hela 2019. 

Kontakt

Eva Dovebris

Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Älvkarleby
0703-49 70 28
This is a mailto link

Björn Hultén

Uppsala
0702-22 11 49
This is a mailto link

Christoffer Johansson

Östhammar
0727-41 46 48
This is a mailto link

Deltagande föreningar

Aktivera Tierp

Alunda SK

Bangolfklubben Elit

Dalkurd Fotbollförening

Friluftsfrämjandet Skutskär

Heby Gymnastikförening

IK Nordia

IK Sirius Innebandyklubb

Korpen Skutskär

Rädda Barnen Knivsta

Tierps Ridklubb

Uppsala Simskoleförening

Älvarleby Judoklubb

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss