Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Sportis

Sportis

Sportis är en kostnadsfri öppen idrottsverksamhet i Uppsala för barn i årskurs 3-6. Barnen får komma och sporta och leka i idrottshallen tillsammans med andra barn. Sportis leds av idrottsledare från lokala idrottsföreningar.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2019 10:17
Ungdomsidrott

Det är gratis och ingen anmälan behövs. Du behöver inga förkunskaper och behöver inte vara ombytt till träningskläder, men innegympaskor är bra att ha. Det är bara att dyka upp och vara med! 

Målet med Sportis är att erbjuda rolig och inspirerande idrottsverksamhet för tjejer och killar årskurs 3-6 i stadsdelarna Gottsunda, Gränby/Nyby, Stenhagen och Sävja.

Huvudsyftet med Sportis är att ge barn och unga en allsidig, lekfull och rolig upplevelse av idrott och fysisk aktivitet. Verksamheten vilar på idrottens värdegrund Idrotten Vill samt de olika artiklarna i FN:s barnkonvention. För barn och unga bidrar Sportis till ökad vardagsmotion samt en möjlighet att kostnadsfritt delta i fysisk aktivitet. Sportis genomsyras av en stödjande miljö och utgör en arena för demokratiarbete och positiv identitetsutveckling.

För idrottsföreningarna är Sportis en möjlighet till rekrytering av nya medlemmar, men också ett arbetstillfälle för unga ledare samt en möjlighet för dessa att utvecklas inom ledarskap och ansvar.

Sportis är ett samarbete mellan Upplands Idrottsförbund, Uppsala kommun och lokala idrottsföreningar.

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss