Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens dag Gottsunda

Idrottens dag Gottsunda

Idrottens dag är en dag fylld med rörelse och glädje som utmanar bilden av hur vi idag tränar och tävlar inom idrotten. Idrottens dag genomförs i Gottsunda Centrum den 5 oktober och riktar sig till alla invånare i Uppsala kommun.
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2019 09:04

Mellan den 1 september och 15 oktober genomförs Idrottens dag runtom i Sverige. Det är Riksidrottsförbundet, distriktsidrottsförbunden (DF) och SISU Idrottsutbildarnas satsning för att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet. Det kommer också att vara en viktig mötesplats för samtal om hur vi tränar och tävlar idag och hur vi kan utveckla nya former för träning och tävling. Idrottens dag är också Sveriges bidrag till European Week of Sport, som är en del av EU-programmet Erasmus+ Sport. Läs mer om Erasmus+ Sport här

- Med Idrottens dag vill vi uppmärksamma att träning och tävling ska vara meningsfull på lång sikt samtidigt som vi mår bra, har roligt och utvecklas hela livet. "Den här dagen är många idrottsföreningar på plats för besökarna att prova på olika rörelseaktiviteter", berättar Eva Dovebris som är projektledare för Idrottens dag. 

Dag och Tid
Lördagen den 5 oktober klockan 12-16. 

Plats
Gottsunda Centrum, Uppsala

För vem?
Barn och ungdomar, vuxna och seniorer. 

Anmälan och kostnad
Drop in, ingen föranmälan behövs. Gratis. 

Lokala samverkansparter: Uppsala kommun, Uppsala Kommuns FastigetsAB, Fritidsbanken Gottsunda, Svenska Kyrkan

Nationella samverkansparter: Folkspel och European Week of Sport

Kontakt

Eva Dovebris

018-27 70 28
This is a mailto link

Relaterade sajter

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss