Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens dag 2018

Idrottens dag 2018

Idrottens dag är en dag fylld med rörelse och glädje som utmanar bilden av hur vi idag tränar och tävlar inom idrotten. Idrottens dag genomförs på Turbo i Uppsala den 23 september och riktar sig till alla invånare i Uppsala kommun.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2018 13:22

Mellan den 1 september och 15 oktober genomförs Idrottens dag runtom i Sverige. Det är Riksidrottsförbundet, distriktsidrottsförbunden och SISU Idrottsutbildarnas satsning för att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet. Det kommer också att vara en viktig mötesplats för samtal om hur vi tränar och tävlar idag och vad vi kan göra ännu bättre i framtiden. Idrottens dag är också Sveriges bidrag till European Week of Sport, som är en del av EU-programmet Erasmus+ Sport. Läs mer om Erasmus+ Sport här

- Med Idrottens dag vill vi uppmärksamma att träning och tävling ska vara meningsfull på lång sikt samtidigt som vi mår bra, har roligt och utvecklas hela livet. Vi har valt att förlägga Idrottens dag till Turbo för att kunna visa hur man kan komplettera ordinarie idrottsträning med roliga och utmanande rörelseövningar och rörelsemoment, berättar Eva Dovebris som är projektledare för Idrottens dag. 

Dag och Tid
Söndagen den 23 september klockan 9-11.30 eller 12.30-15. Entrébiljetter hämtas på plats från klockan 8.30 för förmiddagspasset och från klockan 12 för eftermiddagspasset. Obs! Begränsat antal besökare.

Plats
Turbo, Gränbystaden, Uppsala. 

För vem?
Barn och ungdomar i vuxens sällskap, vuxna samt seniorer. Max tre barn/ungdomar per vuxen. Den vuxne ansvarar för barnen/ungdomarna under hela aktiviteten och måste då befinna sig i lokalen (Turbo).

Anmälan och kostnad
Vi tar inte emot föranmälningar, biljett hämtas på plats (se information ovan). Idrottens dag är kostnadsfri för alla besökare.

Ladda hem inbjudan här 

Samverkansparter: Uppsala kommun, Atrium Ljungberg AB

Kontakt

Eva Dovebris

018-27 70 28
This is a mailto link

Relaterade sajter

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss