Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Sport- och skojdag i Märsta

24 SEP 2019 14:09
Fotboll, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy, judo, kanot och simning står på schemat när Sport- och skojdagen arrangeras på Midgårdsvallen i Märsta.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2019 14:09

Sport- och skojdagen är en prova på-dag då barn i årskurs 3-6 får testa olika idrotter. Bakom arrangemanget står Upplands Idrottsförbund och Sigtuna kommun och barnen som deltar går på något av kommunens fritidshem. Eva Dovebris är projektledare hos Upplands Idrottsförbund: "Vårt mål är att alla barn ska hitta en idrott som han eller hon tycker om. Genom att anordna Sport- och skojdagen för fritidshemmen i kommunen når vi även de barn som idag inte idrottar i någon idrottsförening", förklarar hon. 

Fritidshem från 12 skolor i Sigtuna kommun är på plats på Midgårdsvallen i Märsta den här dagen. Rose-Marie Karlsson är fritidspedagog och besöker Sport- och skojdagen med 16 barn från Skepptuna skola. "Det är fantastiskt att få komma hit och att barnen får prova på så många olika idrotter", säger Rose-Marie. Gymnastik, handboll, judo och innebandy står på schemat för barnen från Skepptuna den här dagen.

De föreningar som deltar är IFK Märsta, Kanotklubben Mälarpiraterna, Märsta IK, Märsta Judo, Märsta Simsällskap, Rosersbergs IK, Sigtuna Märsta Gymnastikklubb och Skånela IF. "Den här typen av prova på-dagar är bra tillfällen för föreningar att få visa sin verksamhet och för barnen att få prova på idrotter de kanske aldrig har provat på och inte vanligtvis möter i sin vardag", säger Anton Vallgren som är idrottskonsulent hos Upplands Idrottsförbund.  

Sigtuna Märsta Gymnastikklubb är på plats med ett airfloor där barnen kan springa, hoppa, hjula och slå volter. Två av föreningens ledare, Anne-Lee Holm och Ursula Sztraka, berättar att de ville komma hit idag för att visa att gymnastik är för alla och att det går att hålla på med gymnastik oavsett ålder. "Vi hoppas såklart också att några barn väljer att börja med gymnastik efter att ha provat på idag", avslutar Anne-Lee och Ursula. 

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss