Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: ROBERT BOMAN

Uppländsk ridsport rustar för framtiden

2018-10-22 14:45

Styrelsens ansvar, budget, skatter, revision och inkomstdeklaration. Föreningsekonomi stod på programmet när sju uppländska ridklubbar i torsdags kväll samlades på IFU Arena för det fjärde och sista utbildningstillfället i utbildningsserien Ridsporten rustar för framtiden.
  • Uppdaterad: 22 OKT 2018 14:45

Att ha goda kunskaper om föreningsekonomi är viktigt för ideella föreningar. "Syftet med det här utbildningstillfället är att belysa vikten av en god föreningsekonomi. Om föreningen har en god ekonomisk ordning så blir det oftast roligare och enklare att arbeta med frågor som rör klubbens ekonomi, men också med verksamheten i stort", berättar utbildare Mia Penttinen. 

Ridsporten rustar för framtiden vänder sig till uppländska ridklubbar och deras styrelser. De klubbar som har deltagit i utbildningssatsningen är Bålsta Ridsportförening, Håbo Ridklubb, Lagga Fältridklubb, Sigtunabygdens Ryttarförening, Storvreta Ponnyklubb, Uppsala Ponnyklubb och Uppsala Voltige. I Uppland finns 17 klubbar med ridskoleverksamhet och efter årsskiftet kommer fem-tio nya klubbar att få möjlighet att delta i utbildningssatsningen.

I utbildningsserien ingår fyra utbildningar med fokus på styrdokument, medlemsrekrytering, kommunikation och marknadsföring samt ekonomi. "Utbildningarna ger deltagarna verktyg och metoder för att aktivt utveckla styrelsearbetet och verksamheten. De får även en tydlig vägledning kring arbetet med Svenska Ridsportförbundets styrdokument Ridskola 2025 och Ridsporten 2025", berättar Madde Andersson, idrottskonsulent hos SISU Idrottsutbildarna och ansvarig för Ridsporten rustar för framtiden.

Från Lagga Fältridklubb deltar fyra personer och Tanja Karvanen, som är suppleant i klubben, berättar att de har deltagit i utbildningssatsningen för att lära oss samt utveckla arbetet internt i klubben. Från Storvreta Ponnyklubb deltar Therese Lundqvist, Åsa Hedlund och Sofie Karlsson: "Vi är en ganska nystartad klubb och för oss har det varit både lärorikt och utvecklande att delta i den här utbildningssatsningen".

De klubbar som har deltagit i Ridsporten rustar för framtiden får möjlighet att ansöka om extra medel från Upplands Ridsportförbund för att genomföra fler utbildningar/kurser för klubbens förtroendevalda och på så sätt ytterligare höja kunskapen och kompetensen i föreningen. "De klubbar som har deltagit på de här utbildningarna har ju också fått ett nätverk för att utbyta kunskaper och erfarenheter med varandra", avslutar Madde Andersson. 

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss