Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Årets stipendiater uppmärksammades vid stämman

2018-04-14 11:25

Tre ledare, två aktiva och en träningsgrupp är årets mottagare av stipendier från Upplands Idrottsförbunds Jubileumsfond och Tryggs 60-årsfond. Stipendierna delades ut idag på Upplands Idrottsförbunds och SISU Idrottsutbildarnas stämma.
  • Uppdaterad: 14 APR 2018 13:10

Upplands Idrottsförbunds Jubileumsfond

  • Christoffer Eriksson, Cykelklubben Uni, 5 000 kronor

Christoffer har utvecklats på ett fantastiskt sätt under sitt andra år på cykelgymnasiet i Falun. Han är idag en av Sveriges mest lovande 18-åringar inom cykelsporten. Meritlistan innehåller bl a distriktsmästare i Uppland i tempo och linjelopp, silver i SM individuell förföljelse, silver Nordiska Mästerskapet Madison och guld i Nordiska Mästerskapet team sprint.

  • Filip Stark, Knivsta Cykelklubb, 5 000 kronor

Filip började cykla MTB som 7-åring och hade tidigt cykelgymnasiet i Falun som ett mål. Han var i 10-12 års ålder en vad de framgångsrikaste MTB cyklisterna i Sverige, men en allvarlig sjukdom begränsade hans möjligheter under 2,5 år. Väl frisk igen så satsade Filip målmedvetet. Han lyckades med sitt delmål om att komma in på Cykelgymnasiet i Falun och har sedan dess med gedigen träning nått bl a en 12:e plats på SM, en 2:a plats på Swe-Cup i Malmö och debuterat i landslaget.

  • Gry Kyllingstad, Häverödals Sportklubb, 5 000 kronor

Gry satsade på en skidkarriär men fick höftproblem vid 15 års ålder. När hennes drömmar om en egen skidkarriär stoppades av skador och operationer, så tog hon i stället på sig rollen som tränare i klubben för barngruppen. Gry är en underbar förebild, älskad av barn och föräldrar, samt otroligt positiv.

  • Helene Sigvardsson, Håbogymnasterna, 5 000 kronor

Helene ger av sin kraft, sin tid och sin ork för att på ett fantastiskt sätt lära alla barn de gymnastiska grunderna samt hjälpa dem att utvecklas som gymnaster. Helene ser alla och får barnen att älska gymnastik och älska att röra på sig.

  • Upsala Simsällskap B-grupp, 5 000 kronor

Träningsgrupp B ska åka till Malmö 15-19 juni 2018 och har beviljats ett stipendium för delfinansiering av lägret för 12-15 åringarna. Gruppen består av både flickor och pojkar. Målet för gruppen är att kvalificera sig för Svenska Ungdomsmästerskapet i simning.

 

Tryggs 60-årsfond

  • Emelie Eklund, Uppsala Skridskoklubb, 800 kronor

Emelie började med konståkning som 6-åring och vid 11 års ålder så inledde hon sin tränarkarriär. Till att börja med som hjälptränare men hon har allt eftersom fått ett större ansvar. Hon är en mycket populär tränare som inspirerar de yngre med sin energi och med sitt glada humör. Hon är ansvarstagande och noggrann i sitt arbete. Stipendiet kommer att delvis finansiera kurskostnaden för Instruktörskurs 1A.

 

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss