Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Svensk idrott förändras - häng med på resan mot framtidens idrott!

2017-09-22 08:56

Människors sätt att leva har förändrats och tack vare forskning vet vi mer om hälsa och träning idag än någonsin. Idrotten måste hänga med i utvecklingen och har därför enats om en ny vision. Nu genomgår förbund och föreningar stora förändringar. Med fem prioriterade områden formar vi en idrott som är nyfiken, mer välkomnande och fokuserar på utveckling så att fler blir motiverade att idrotta hela livet.
  • Uppdaterad: 2017-09-22 08:58

En ny syn på träning och tävling
Vi ska ha en idrott för alla oavsett ambition, ålder och prestationsnivå. Träning och tävling ska vara meningsfull på lång sikt samtidigt som vi mår bra, har roligt och utvecklas hela livet. Vad behöver förändras?

Inkluderande idrott för alla
Alla ska känna sig hemma i en idrott som är bättre anpassad för olika människors förutsättningar. Vi ska fundera över trösklar kostnader och kultur. Hur blir vi mer välkomnande så att fler kan och vill vara med?

Jämställdhet för en framgångsrik idrott 
En jämställd idrott är en självklarhet, både för att det är rättvist och för att forskning har visat att en jämn könsfördelning höjer kvaliteten för alla. Kninnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Hur ta vi oss dit?

Den moderna förening engagerar
En stark och levande idrottsrörelse tar vara på människors engagemang och inspirerar till delaktighet. Vad är en modern förening och hur fångar vi nya generationers engagemang?

Ett stärkt ledarskap
Duktiga utbildade ledare ser individer och ger alla ett gott bemötande. Vi ska fokusera på glädje och utveckling snarare än på resultat. Hur stöttar vi våra ledare ännu bättre?

Ta med din förening på en fantastisk resa! Ta hjälp av en idrottskonsulent. Kontaktuppgifter hittar du här

Läs mer på www.strategi2025.se 

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss