Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Sportis fick besök av Uppsala Basket

2017-10-31 14:29

I måndags fick Sportis i Sävja besök av elitspelare från Uppsala Basket. Ett femtontal barn på fick möjlighet att lira basket tillsammans med Axel Nordström och Temjae Singleton.
  • Uppdaterad: 01 NOV 2017 12:58
Ungdomsidrott

Sportis är en kostnadsfri öppen idrottsverksamhet för barn mellan 9 och 12 år och finns i fyra stadsdelar i Uppsala: Gottsunda, Gränby, Stenhagen och Sävja. Sportis i Sävja samordnas av Uppsala Kurd FK och Arjan Dogan är en av Sportis-ledarna:

- Vi har Sportis måndag-torsdag varje vecka. Till varje tillfälle brukar det komma mellan 15 och 25 barn. Vi försöker göra olika aktiviteter, men vi lyssnar mycket på vad barnen själva vill. Populäraste aktiviteterna är basket och fotboll, men barnen gillar även att hänga i ringar och klättra i lianer. 

Det här är Arjans andra termin som ledare för Sportis. Han berättar att det roligaste med Sportis är att få anordna olika aktiviteter för barnen och att själv kunna vara aktiv tillsammans med dem.

Den här veckan är det höstlov och då finns ett särskilt höstlovsprogram på Sportis. En del av höstlovs-Sportis handlar om att basketspelare från Uppsala basket besöker Sportis i stadsdelarna Gottsunda, Stenhagen och Sävja. Axel Nordström är spelare i Uppsala Basket:

- Det är viktigt för vår förening att ha ett aktivt samarbete och engagemang med Uppsalas barn och ungdomar. Att vi besöker olika aktiviteter för barn och ungdomar är också ett sätt att locka nya spelare till klubben, säger Axel Nordström. 

Som en del av samarbetet mellan Uppsala Basket och Sportis i Sävja kommer alla Sportis-deltagare att få gå på en av Uppsala baskets matcher i Svenska Basketligan.

Läs mer om Sportis här

Läs mer om Uppsala Basket och kommande elitmatcher här

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss