Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Samsyn Uppland - fyra idrotter samverkar för ett livslångt idrottande

2017-09-05 13:52

Idag har Upplands Fotbollförbund, Upplands Handbollförbund, Upplands Innebandyförbund och Upplands Ishockeyförbund undertecknat överenskommelsen ”Samsyn Uppland”.
  • Uppdaterad: 2017-09-05 11:53

Genom satsningen ”Samsyn Uppland” samverkar Upplands Fotbollförbund, Upplands Handbollförbund, Upplands Innebandyförbund och Upplands Ishockeyförbund för att barn och ungdomar ska kunna hålla på med flera idrotter högre upp i åldrarna. Upplands Idrottsförbund är samordnare för ”Samsyn Uppland”:

- Vi vill undvika att barn och ungdomar till och med 16 år måste välja idrott. Därför har vi gemensamt skapat ”Samsyn Uppland”, säger Jonas Värm, sakkunnig inom barn- och ungdomsidrott hos Upplands Idrottsförbund. 

För idrotterna innebär ”Samsyn Uppland” framför allt att samordna tävlingssäsongerna, men även andra åtgärder som gör det möjligt för barn och ungdomar att hålla på med fler idrotter. Dick Olsson är tävlingskonsulent hos Upplands Fotbollförbund:

- Vi hoppas att den här satsningen ska leda till att våra ungdomar slipper välja idrott i för tidig ålder. Vi ska i största möjliga mån organisera våra aktiviteter så att barn och ungdomar kan hålla på med flera idrotter högre upp i åldrarna.

För föreningen och dess ledare innebär ”Samsyn Uppland” att alla tar hänsyn till att barn och ungdomar utövar flera idrotter. Det är viktigt att ledarna och tränarna från de olika föreningarna kommunicerar med varandra samt att alla har förståelse för att “krockar” kan inträffa och att dessa löses med barnets bästa i fokus. Stefan Forsman är tränare hos Storvreta Innebandyklubb:

- Genom att hålla på med fler idrotter ger vi barn och ungdomar bättre förutsättningar att bli mer kompletta som idrottare. Om vi ger de möjlighet att själva välja den idrottsaktivitet som de tycker är roligast för stunden är chansen större att barn och unga kommer att hålla på längre med idrott.

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss