Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nu är Uppsala på gång med sin första Fritidsbank

2017-03-01 14:20
Arbetet med att starta Uppsalas första Fritidsbank pågår för fullt. Fritidsbanken ska fungera som ett bibliotek, fast med begagnad sport- och fritidsutrustning.
  • Uppdaterad: 2017-08-16 10:10

Fritidsbanken startade som ett projekt i Deje, Värmland 2013 och idag finns det 29 Fritidsbanker i Sverige. För att få använda begreppet Fritidsbank måste tre kriterier vara uppfylda; alla får låna, allt är gratis och fokus på miljö. 

Det mesta av det som lånas ut på Fritidsbanken är skänkt av privatpersoner, men en del av utrustningen kommer också från idrottsföreningar och skolor. 

För att få in utrustning kommer det att genomföras insamlingskampanjer. Både på publika platser som tex köpcentrum och i sociala medier, där Facebook blir en av kanalerna för kommunikation. 

Något exakt startdatum för Uppsalas första Fritidsbank finns ännu inte, men just nu arbetas det för fullt att få till de sista detaljerna. 

Bakom Fritidsbanken i Uppsala står Region Uppsala, Uppsala kommun och Upplands Idrottsförbund. 

Vill du veta mer om Fritidsbanken, kontakta Björn Hultén, Idrottskonsulent och projektledare på Upplands Idrottsförbund. Björn når du på This is a mailto link

Skribent: Björn Hultén
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss