Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Alla är olika - alla är bra!

2017-10-05 15:01

Allas rätt att vara med är ett projekt där inkluderingsfrågorna står i centrum. En av föreningarna som deltar i projektet är fotbollsklubben BKV Norrtälje.
  • Skapad: 05 OKT 2017 15:01

BKV Norrtälje är en fotbollförening som bildades 1933. Klubben har drygt 700 medlemmar, 50 ungdomsledare och genomför nästan 3 000 aktiviteter per år. Styrelsen hos BKV Norrtälje består av 11 ledamöter: åtta män och tre kvinnor. I föreningen finns två anställda om 1,5 tjänster. 

Sedan i maj deltar klubben i projekt Allas rätt att vara med - ett projekt som syftar till att stärka kompetensen i idrottsföreningar- och förbund med anställd personal. Upplands Idrottsförbund är samordnare för projektet och arbetar med deltagande förbund och föreningar för att skapa trygga och inkluderande miljöer där fokus ligger på kompetens, ansvar och utveckling.

- Som en stor förening är det viktigt för oss att föregå med gott exempel. Att delta i det här projektet och ta ansvar för de här frågorna är ett sätt att göra det, säger Tobias Lindström, sport- och marknadsansvarig i BKV Norrtälje. Vi hoppas att vårt deltagande i Allas rätt att vara med ska ge en samsyn i föreningen om att alla är välkomna, fortsätter Per Öhgren, föreningens vice ordförande.

Upplägget för projektet ser lite olika ut hos olika förbund och föreningar. Hos BKV Norrtälje kommer ett av fokusområdena att vara arbetsgivarfrågor.
- Det är en stor utmaning att vara arbetsgivare på ideell basis och inom det här området hoppas vi få mycket kunskap om stöd tack vare vårt deltagande i Allas rätt att vara med, säger Per. 

Genom projektet vill föreningen även försöka hitta nya kanaler och metoder att sprida styrdokument. Hos BKV Norrtälje finns väl formulerade verksamhets- och aktivitetsplaner baserade på svensk idrotts och BKV Norrtäljes värdegrund. Det kan dock vara svårt att nå ut med dessa till föreningens medlemmar, allt från spelare till ledare och föräldar. 

Som en start på projektet samlades förra veckan drygt 60 personer från nästan alla deltagande föreningar och förbund, för att lyssna på en föreläsning om värdskap – service, bemötande, vänskap och gästfrihet - med Jan Gunnarsson.

- En fantastisk kväll tillsammans med inspirerande Jan Gunnarsson. Han kan sannerligen konsten att få alla att känna sig välkomna. Nu är det upp till oss som förening att via projektet Allas rätt att vara med, fortsätta att sprida och leva budskapet värdskap. Ibland är det enkla svårt, det ska vi ändra på, säger Tobias.

Om Allas rätt att vara med
Allas rätt att vara med är en satsning som görs för föreningar och förbund med anställd personal. Upplands Idrottsförbund, tillsammans med distrikten Sörmland, Västmanland, Östergötland och Örebro har gått samman under finansiering av Europeiska Socialfonden (ESF) i syfte att stärka kompetensen i idrottsföreningar- och förbund med anställd personal. Deltagare i projektet är både personal och styrelseledamöter i totalt 70 idrottsföreningar- och förbund. I Uppland deltar 13 föreningar och tre förbund. Läs mer om projektet här

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss