Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

  • Till startsidan
  • Nyheter
  • Allas rätt att vara med - en satsning på anställd personal inom uppländsk idrott

Allas rätt att vara med - en satsning på anställd personal inom uppländsk idrott

2016-10-27 13:53

Om din förening eller ditt förbund har anställd personal finns möjlighet att, under de kommande två åren, delta i projekt Allas rätt att vara med. Med projektet vill vi sätta fokus på inkluderande och trygga miljöer med inriktning på kompetens, ansvar och utveckling.
  • Uppdaterad: 2016-10-28 13:06

Gång på gång slår vi inom idrotten nationella, internationella och olympiska rekord. Och vi gör det alltid tillsammans. Inom projektet Allas rätt att vara med vill vi skapa miljöer där varje individs inneboende potential kommer till sin rätt, oavsett vilken roll man har i föreningen eller förbundet. Idrott är viktigt för alla och alla är viktiga för idrotten. 

För tryggt klimat och effektiva kanslier
Idrotten utvecklas ständigt. Genom att satsa extra på de anställdas villkor vill vi skapa en miljö för optimal utveckling. Projektdeltagarna kommer att ingå i nätverk där möten med andra anställda och förtroendevalda sker genom samtal och erfarenhetsutbyte varvat med utbildningsinsatser som leder till effektiva kanslier, tryggt klimat och goda resultat. 

"I ideella styrelser kan det vara svårt med överföring av kompetens i många frågor som ligger på styrelsens bord. Nu erbjuder vi föreningar och SDF som har anställd personal att delta i Allas rätt att vara med, ett projekt som ska ge ökad kunskap i arbetsgivarfrågor, verksamhetsstyrning samt möjligheter med mångfald. Deltagandet ska leda till en lugnare arbetssituation för både ideella personerna och anställda", säger Eva Dovebris, projektledare för Allas rätt att vara med. 

Fakta om Allas rätt att vara med

  • Projektet finansieras genom Europeiska Socialfonden
  • Projektet bedrivs i samarbete mellan idrottsförbunden i Sörmland, Uppland, Västmanland, Östergötland och Örebro län
  • 70 idrottsföreningar och SDF kommer att delta med sina styrelser och anställda
  • Projektet bedrivs med inriktning på inkludering, antidiskriminering och jämställdhet
Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Eva Dovebris

018-27 70 28
This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss