Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Skejt-ramp som skapar gemenskap

2016-09-15 09:21

När skejt-rampen vid Örsundsbroskolan revs på grund av dåligt underhåll bestämde sig Lagunda AIK för att söka pengar till att bygga en ny skejt-park på platsen.
  • Skapad: 15 SEP 2016 09:21
Ungdomsidrott

Den tidigare skejt-rampen var av en enkel modell, men välbesökt och otroligt uppskattad av många barn och ungdomar. På grund av bristfälligt underhåll blev den gamla rampen dock farlig att använda – så farlig att kommunen till slut beslutade att riva den.

I samma veva som skejt-rampen revs beslutade Lagunda AIK att bredda föreningens inriktning samt att ta ett större samhällsansvar. "Det var detta, i kombination med att vi ville skapa större gemenskap bland Örsundsbro-invånarna samt skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar, som gjorde att vi beslutade oss för att söka bidrag från Idrottslyftet anläggning för att bygga en ny ramp", berättar Lagunda AIK:s ordförande Tomas Ulväng.

Bidrag beviljades och tillsammans med den nystartade föreningen Enköpings extreme sportförening (EXS), påbörjades arbetet med att anlägga rampen. "EXS har designat rampen och även hjälpt oss med en del av själva bygget", säger Lagunda AIK:s kassör Johan Westermark. Bygget påbörjades i våras och den ena skejt-rampen är färdigbyggd och används. "Den andra delen av skejt-parken, en så kallad pool, kommer att färdigställas under våren 2017", fortsätter Johan Westermark.

Skejt-parken vänder sig till alla som håller på med skatebord, kickbike, parkour och bmx. Ett av målen med projektet är att får fler barn och ungdomar att utöva sina aktiviteter i närheten av Lagunda AIK där föreningen bedriver fotboll, handboll, gymnastik och skidor. "Förhoppningsvis kan barn och ungdomar vara i skejt-parken och i föreningens café tiden mellan skolans slut och träning", säger Tomas Ulväng.

Föreningens förhoppning är att starta en skateboard-sektion, dels för att få fler barn och ungdomar att idrotta i föreningsregi och dels för att försöka locka några av de nya medlemmarna till ytterligare någon idrott i föreningen.

Läs mer om Idrottslyftet anläggning här

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss