Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: LENNART MNSSON

Ny belysning hos Vittinge IK

2016-10-11 12:02

Nu kan Vittinge IK använda sin egen fotbollsplan även under den mörka årstiden. Den 21 september monterades den sista lampan på föreningens nya elljusanläggning.
  • Uppdaterad: 2016-10-19 07:56

Stöd från Idrottslyftet anläggning har gjort det möjligt för Vittinge IK att bygga en elljusansläggning vid sin fotbollsplan, Vittinge IP. Tidigare kunde föreningen bara bedriva träning och anordna matcher på Vittinge IP under sommarhalvåret medan man vintertid fick hyra in sig på Arena Tegelvallen i Heby. Thomas Falk är ordförande i föreningen: "Kostnaden för varje träningstimme på Arena Tegelvallen varierade mellan 275 och 555 kronor i timmen. Dessutom tillkom ju kostnader för bil-, buss- och tågresor".

När Vittinge IK nu har en elljusanläggning så sänker de kostnaderna för planhyra och resor med många tusenlappar varje år. "Dessutom uppnådde vi ett antal synergieffekter såsom bättre miljöpåverkan genom färre resor, en högre nyttjandegrad av anläggningen och bättre lagsammanhållning då vi kan utnyttja vårt klubbrum i samband med träningar och matcher" säger Thomas Falk. 

Att anlägga en elljusanläggning tar tid och innefattar många delmoment. Det första steget var att gräva för kablar och fundament. Sedan lyftes fundamenten på 1,8 ton styck på plats. Nästa moment var att frakta dit sand, att vibba och att fylla groparna med grus och jord. Därefter lyftes de sex stolparna på plats och kablar drogs fram. Med skylift lyftes lamporna upp, fästes på stolparna och kopplades in. Till sist drogs kablar in i klubbhuset och in i elcentralen där kontakterna till belysningen monterats.

"Med undantag för att vi har överskridigt vår budget har resultatet överträffat våra planer och förväntningar. Vi ser fram emot en lång och ljus fotbollssäsong", avslutar Thomas Falk. 

Här kan du läsa mer om Idrottslyftet anläggning

Här kan du läsa mer om Vittinge IK

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018-277000
Fax: 018-247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss