Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Minskad energikostnad hos Upsala Golfklubb

2015-08-14 12:59

Med nya luftvärmepumpar i klubbhuset räknar Upsala Golfklubb med att spara 10 procent, cirka 50 000 kWh, av den totala energikostnaden per år. Satsningen blev möjlig tack vare Idrottslyftet anläggningar.
  • Skapad: 14 AUG 2015 12:59
Anläggningar

Projektet startade i april och i juli monterades de nio luftvärmepumparna, nio innedelar och två utomhusdelar. Innedelarna finns i foajén, omklädningsrummen, kontoren samt i café- och restaurangdelarna. Utomhusdelarna sitter på klubbhusets framsida.  

Satsningen föranleddes av att Upsala Golfklubb ville minska sin förbrukning av el samt spara på miljön. För att se över klubbens värmesystem anlitades en energikonsult. "Vi tittade på flera olika uppvärmningslösningar såsom jord- och bergvärme, men i dagsläget var luftvärme det bästa alternativet för oss", säger Christer Schenholm, klubbchef på Upsala Golfklubb. 

Men en värmepump är inte bara bra för ekonomin utan även för miljön. För att göra ytterligare energibesparingar håller Upsala golfklubb nu på att se över möjligheten att kombinera luftvärmen med solenergi.

Upsala Golfklubbs energi- och miljösatsning blev möjlig tack vare Idrottslyftet anläggningar. "Ett av de prioriterade områdena inom Idrottslyftet är anläggningsstöd till bland annat energi- och miljöprojekt. Att kunna hjälpa föreningar att minska sina energikostnader och miljöanpassa sina anläggningar är otroligt viktigt", säger Pär Englund, ansvarig för Idrottslyftet hos Upplands Idrottsförbund. 

Här kan du läsa mer om Idrottslyftet anläggningar

Här kan du läsa mer om Upsala Golfklubb

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss