Hoppa till sidans innehåll

Upplands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Uppland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Lokal idrottsutbildning (LIU)

Oavsett om du en dag vill stå överst på pallen eller bli en duktig idrottsledare är du välkommen att söka till LIU, ett Lokalt idrottsgymnasium på Celsiusskolan och Uppsala yrkesgymnasium Jälla . Vi har ett starkt samarbete med Uppsalas föreningsliv och utbildningen är, så långt det är möjligt, integrerad med föreningarnas verksamhet.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2019 14:58

Program
Av 2 500 poäng handlar 200 om din idrott. Till det kan du lägga ytterligare 100 poäng på idrotten. Träning, men också utbildning inom ledarskap, coaching, idrottsnutrition, idrottspsykologi och idrottsfysiologi periodiseras med ditt idrottsval.

Du kan välja en av de idrotter vi erbjuder här nedanför som ger två idrottspass per vecka.

Sedan förra läsåret erbjuder vi tre spår inom atlet: Atlet gym, träning och hälsa på CrossFit Uppsala. Atlet coaching, ger träning tillsammans med praktisk och teoretisk fördjupning i idrottsligt ledarskap. Atlet PT, ger träning tillsammans med en teoretisk grund att stå på för dig som vill fortsätta med en utbildning som personlig tränare. 

Ansökan
LIU 2020/2021 har en sista ansökningsdag den 10 februari 2020. Observera att detta endast är en idrottslig ansökan, ett programval till gymnasieantagningen måste alltid göras. Klicka här så kommer du vidare till vår ansökningssida. 

Idrotter Celsiusskolan
De idrotter som finns på LIU är: Atlet gym, atlet coaching, atlet pt, bandy, basket, boxning, dans, fotboll, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy, ishockey, konståkning, padel, ridsport och simning.

Idrotter Uppsala yrkesgymnasium Jälla 
De idrotter som finns på LIU är: Atlet gym, atlet coaching, atlet pt, bandy, basket, fotboll, handboll, ishockey, innebandy och ridsport. LIU kan kombineras med programmen Fordon och transport samt Bygg och anläggning.

Boende
Vi rekommenderar vi ett boende med Uppsala Gymnasieboende. Här kan du läsa mer om Uppsala Gymnasieboende 

Kontakt

Henrik Gaddefors 

018-27 70 06
This is a mailto link

Postadress:Upplands Idrottsförbund
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress: Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:Tel: 018277000
Fax: 018247730
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss